Den giftiga och över två meter långa kungskobran rymde förra helgen. Sökandet har varit intensivt och nu meddelas att ormen har hittats under byggplast inte långt från hålet där rymningen skedde. Men på söndagsmorgonen meddelades att ormen rymt igen.

Förra helgen smet kungskobran Sir Väs, numera omdöpt till Houdini, ut från sitt terrarium på Skansen. Den 2,5 meter långa giftormen har varit svår att hitta, men föreståndaren för Skansenakvariet Jonas Wahlström har hela tiden hävdat att den inte kommit långt utan ligger och trycker någonstans på Skansenakvariet. 

— Alla ventiler är tätade och det finns ingen möjlighet att ta sig ut. Och så fort den sticker ut näsan kommer den inse att det är alldeles för svalt och att där vill den inte vara, sa han.

Det var Tullverket som med en backscatter, en maskin som med minimal stråldos röntgar föremål, hittade ormen under byggplats i en mellanvägg. Man fick såga upp väggen för att kunna komma åt ormen.

– Som tulltjänsteman är man med om mycket udda, men det här är helt klart topp 5, sa Joakim Ohlsson, gruppchef på Tullverket, till Expressen på lördagen.

Men på söndag morgon meddelas att Sir Väs lyckats smita från platsen. Sökandet har återupptagits.