Dödsskjutningarna har tagit fart igen i Södertälje och nu ryter lokala S-företrädare ifrån: De har inte fått hjälp av S-regeringen som är ansvarig för polisens förmåga.

De senaste veckornas dödsskjutningar mitt bland människor i vardagen gör befolkningen i Södertälje mycket oroliga.

I 11 år har Boel Godner (S) varit högsta ansvarig i Södertälje och hon är bitter över det dåliga stöd hon och kommunen fått från S-regeringen i kampen mot den grovt organiserade brottsligheten.

S-regeringen har blundat

Godner tycker inte att S-regeringen har lyssnat på henne de senaste åren. I TV4 får hon frågan varför S-ministrar inte lyssnar. Hon svarar att så länge inte folk själva har dödsskjutningar framför sina hem, tror man inte på det.

Det är ett mycket intressant svar.

Min slutsats är nämligen densamma. Vissa makthavare är oförmögna att ta in verkligheten sådan den faktiskt är. De har hamnat i någon sorts förnekelse.

Invandringen skulle ju rädda Sverige, inte förgöra landet

Jag tror många politiker i de flesta partier fortfarande VILL tro att invandring är en god sak. Då har man mycket, mycket svårt att ta in i sin hjärna att invandring istället har resulterat i en okontrollerat eskalerande våldsspiral med allt från förnedringsrån, våldtäkter och avrättningar till korruption och avveckling av den svenska rättsstaten.

Visst, många av de som kommit arbetar och bidrar till samhället. Även Godner vill lyfta fram att fler människor kommit i arbete – men understryker att problem ändå funnits kvar.

Och det är just detta som framför allt S, men också borgerliga partier, inte klarar av att hantera: å ena sidan de hederliga invandrarna och å andra sidan en för Sverige artfrämmande våldsnivå som tagits till landet genom invandring. En våldsnivå som polisen inte klarar av och som är spjutspetsen i omfattande korruption som äter sig in i kommuner och föreningsliv.

Får inte blunda, som Morgan

Nu slår ändå S-kommunalrådet Boel Godner larm: Sverige kan inte blunda så som Morgan Johansson & Co gjort i 20 års tid.

DN-Debatt skriver hon att Södertälje försökt göra sitt, men att man får dåligt stöd av staten.

– Det är dags att avskaffa ebo-lagen och börja jaga penningtvättarna, skriver Boel Godner.

Det är Sverigedemokratiska förslag.

– Genomför folkräkning, skriver Godner.

Det har SD fått riksdagen att kräva av regeringen.

I sin artikel framför hon ytterligare en rad konkreta åtgärder för att bekämpa den organiserade brottsligheten. Dessa förslag borde en ny regering snabbt genomföra.

Detta för att se till att bryta tystnadskulturen som råder i Södertälje och på många andra håll.

Erfarenheter från S lokalt

Boel Godner förlorade valet i Södertälje och kommer att avgå. Men det är utmärkt att hon delger sina erfarenheter från den hittills så fruktlösa kampen mot klanerna och gängen. Det betyder att nytt styre både i Södertälje och i regeringen kan ta till sig dessa och agera – till skillnad från vad Morgan Johansson gjort i åtta år.