Nu har skolflickor tagit ledningen i protesterna mot tvånget att bära slöja i Iran. På många skolor och offentliga platser har de tagit av sig slöjan och viftar med dem i luften medan man ropar ”Frihet! Frihet!”

De alltmer öppna protesterna mot slöjor har överrumplat den islamistiska regimen.

På sociala medier sprids filmer från Iran som visar hur allt fler och allt yngre kvinnor ansluter sig till protesterna som bröt ut efter 22-åriga Mahsa Aminis död i mitten av september sedan den islamistiska religionspolisen hävdat att hon inte dolde håret tillräckligt.

Protester över hela landet

Fingret mot högste religöse ledaren.

BBC har sammanställt en rad initiativ från unga kvinnor runt om i Iran demonstrerar mot regimen och dess krav på att kvinnor ska bära slöja.

Efter nästan tre veckors protester står det klart att Irans ledarskap nu blir allvarligt utmanade. Regimmotståndarna är inte längre endast politiker eller vuxna. Nu är det tonåringar, skolflickor som inte är rädda för att bränna bilder på den högsta ledaren.

Protesterna har fortsatt trots ayatollah Ali Khameneis varning på måndagen om att de var ”upplopp” orkestrerade av väst.

Vill leva i frihet

Många av de som protesterar vill helt enkelt ha ett normalt liv. De vill vara fria att leva sina liv som de vill.

Nu kan varje skola och universitet potentiellt bli ett högkvarter för demonstranterna. Varje dag i skolan kommer tonåringar att kunna träffas och utbyta idéer om hur man kan störta regimen, rapporterar Rana Rahimpour i BBC.

Frågan är om och hur den islamiska republiken kommer att kunna stoppa dem.