Förre rektorn förskingrade många miljoner och lever lyxliv i Egypten. Men svenska skattepengar fortsätter flöda ut till muslimska Römosseskolan. Göteborgs kommun betalar ut ytterligare 8,6 miljoner inom kort.

KOMMENTAR. Under tio års tid plockade rektor Abdel Nassers El Nadi ut över 275 miljoner kronor i skolpeng till Vetenskapsskolan. På skolan anställde han IS-krigare som Säkerhetspolisen menade kunde bedriva rekrytering till extremistiska rörelser. När tillståndet drogs in överfördes verksamheten till muslimska Römosseskolan.

Då försvann El Nadi med flera miljoner av skolans pengar. Häromdagen avslöjade Expressen att han lever lyxliv i Egypten – på förskingrade svenska skattepengar.

Men nu ska hans skola få ytterligare 8,6 miljoner kronor.

Dom om nedläggning kan komma 

Politikerna betalar ut pengarna även om det inom kort väntas komma dom från kammarrätten om skolan alls får fortsätta bedriva undervisning.

Trots alla invändningar, och trots att flera partier i Göteborgs kommun försökt stoppa utbetalningarna, kommer de nu ändå att betalas ut. Det är grundskolenämnden, med stöd av rödgröna partier, som denna vecka betalar ut elevpengen för juli-september, som alltså uppgår till 8,6 miljoner kronor, rapporterar DN. Därutöver finns 29 miljoner kronor som skolan kan hämta ut enligt reglerna.

Islamister lurar skjortan av svenska myndigheter

Att plocka ut hundratals miljoner av svenska skattemedel till muslimska skolor är som att lura godis av småbarn.

Skälet? De som kommer från klankultur har i generationer lärt sig hur man fingerfärdigt manipulerar staten och andra som sitter på pengar. Korruptionen runt om i världen är enorm. Sverige och norra Europa har varit ett undantag. Men nu äter sig korruptionen in i stat och kommun genom invandringen.

Och Sverige är fortsatt naivt, ja, ofta över gränsen till ren dumhet.

Abdel Nassers El Nadi kan verkligen sitta vid poolen i Egypten och skratta gott åt svenskarna som bara fortsätter och öser miljoner över hans skolor.