Nobelstiftelsen påpekar att man är en privat organisation och får bjuda vem man vill. Okej, men varför delar du Sveriges kung ut Nobelprisen? Om det är privata priser där inte hela Sverige är välkommet, borde inte statschefen delta aktivt genom att överräcka priserna.

Återigen hånar Nobelstiftelsen Jimmie Åkesson och de 1,3 miljoner svenskar som röstat på Sverigedemokraterna. Man bjuder in sju av åtta partiledare. Lämnar en utanför. Det är detta beteende som kallas mobbing. Vuxenmobbning.

Privat fest – ja, men utnyttja då inte det allmänna

Hänvisningen till att man är en privat organisation måste nu tas på stort allvar. Kungen ska naturligtvis inte dela ut priser på en privat fest. I synnerhet kan inte statschefen delta om festligheterna ägnar sig åt att förakta demokratin i Sverige och hatar en stor del av svenska folket.

Denna privata organisation ska naturligtvis inte heller ha någon SVT-tid till förfogande. En privat fest finns ingen anledning att bevaka. Nobelstiftelsen ska inte heller ha tillgång till några offentliga resurser, exempelvis byggnader som Stockholms stadshus. Jag förutsätter att de demokratiskt valda som bestämmer över svenska folkets tillgångar inte låter dem som föraktar svenska folket kommer i åtnjutande av offentliga resurser i fortsättningen.

Mördarregimer välkomnas av Nobelstiftelsen

Beslutet att håna Jimmie Åkesson är också antiintellektuellt och synnerligen ologiskt. Åkesson är en demokratiskt vald ledare, ja, den ledare som har näst störst förtroende hos svenska folket. Han anses bryta mot Nobelstiftelsens fina värderingar.

Så gör Nobelstiftelsens vänner i Iran. Foto: The Sun.

Men om Nobelstiftelsen bara släpper in dem man delar värderingar med, varför kindpussar man ambassadörer från mördarregimer som är välkomna medan Åkesson är så förfärlig?

Iran hänger homosexuella från byggkranar.

Minoritetsfolket uighurer spärras av Kina in i koncentrationsläger.

Saudiarabiens statsledning har beordrat mord och styckning av journalisten Jamal Khashoggi.

Detta är uppenbarligen värderingar som Nobelstiftelsen ställer sig bakom, eftersom de blir inbjudna. Allt medan Jimmie Åkesson har så förfärliga värderingar att han inte kan bli bjuden.

Nobelstiftelsen är ett skämt. Ett dåligt, osmakligt skämt.

Okej enligt Nobelstiftelsen: fängslade uighurer i Kina och Jamal Khashoggi som styckades. Foto: YouTube.