Kampanjen mot Sverige fortsätter i muslimska länder. Det hävdas att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn.

Svensk socialtjänst fortsätter att uppmärksammas utomlands i omfattande desinformationskampanjer. Det bekräftar Myndigheten för psykologisk försvar och Socialstyrelsen för Ekot.

Under valrörelsen gick det islamistiska partiet Nyans till val på att ”LVU-missbruket” skulle utredas. Lagen om vård av unga innebär att barn i farozonen kan omhändertas av socialtjänsten. Detta bryter mot muslimska seder.

”Sverige sätter muslimska barn i fängelse”

Partiledaren Mikail Yüksel bedrev en konfrontativ valkampanj där det svenska samhället bland annat pekas ut som islamofobiskt. Partiet har eldat på en internationell kampanj där svensk socialtjänst anklagas för att kidnappa barn från föräldrarna på grund av att de är muslimer.

I en kampanjfilm på Facebook sa den ekobrottsdömde riksdagskandidaten Bashir Aman Ali från partiet Nyans att Sverige bygger fängelser med 5.000 platser dit man vill skicka muslimska barn. 

Han hävdade också att polisen placerat ut spioner i förorten.

Tidigare C-topp

Enligt en kartläggning av Nyans som DN gjorde inför riksdagsvalet är en av sju kandidater på partiets vallistor dömda för brott. Dessutom framkom nyligen i SR Ekot att partiledaren Mikail Yüksel själv har fått en villkorlig dom och böter i Turkiet för misshandel av en släkting.

Yüksel uteslöts kort före valet 2018 ur Centerpartiet där han var toppnamn på Göteborgs riksdagslista, sedan det blev känt att han haft samröre med den turkiska högerextrema organisationen Grå Vargarna. 

Partiets företrädare vill inte kommentera sin roll i den internationella kampanjen mot svensk socialtjänst.

*

Se mer hos stiftelsen Doku: Sverige attackeras hårt för LVU-lagen