Första partiledardebatten efter valet blev något trevande. Alla har ombytta roller: S & Co är i opposition medan SD, M, KD och L tar ansvar för regeringspolitiken.

Hårdast var tongångarna mellan småpartierna. Nooshi Dadgostar (V) gick till hårt angrepp mot Liberalerna och deras band till friskoleföretag. Märta Stenevi (MP) anklagade närings- och energiminister Ebba Busch (KD), i vars departement också miljö och klimat ligger, för att ha dålig klimatpolitik.

Oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) intog en återhållen position och har ju i intervjuer menat att det är S som skärpt invandringspolitiken. Blir intressant att se hur S utvecklar sin oppositionsroll framöver.

Det kändes riktigt bra att Sverige nu har en statsminister i Ulf Kristersson som tydligt talar för att invandringen måste minska, utan ursäkter och reservationer.

Tydligast var dock Jimmie Åkesson när han konstaterade att svenska skattepengar behövs för att lösa problem i Sverige, inte skickas till andra länder. En föraning om budgetdebatten kring biståndet.

I Riks tar Denice Westerberg och jag upp också Annie Lööf (C) och ger fyra klipp från debatten: