Magdalena Andersson försöker slingra sig. Den kritiken kommer från Vänsterledaren Nooshi Dadgostar sedan S-ledaren inte vill kännas vid ett avtal som skrevs i november då hon valdes till statsminister.

Det som fått Vänsterpartiet att reagera är att Socialdemokraterna nu försöker smita ifrån det man lovade Vänsterpartiet inför omröstningen i slutet av förra året då Magdalena Andersson blev statsminister.

I det avtalet mellan S, V och MP står att partierna ska ”förhandla” och ”säkra stöd” för budgeten. Men nu har Magdalena Andersson antytt att hon kan vända sig till Liberalerna istället.

Ska S dumpa Dadgostar som man dupat Kakabaveh?

Det har fått Nooshi Dadgostar att gå i taket. I en intervju i Svenska Dagbladet är hon starkt kritisk till Magdalena Anderssons försök att hänga av Vänsterpartiet efter valet.

Kanske borde Dadgostar inte bli förvånad. Socialdemokraterna gjorde ju också upp med en viss Amineh Kakabaveh, men så snart hennes röst inte behövdes längre låtsades Socialdemokraterna inte om att de skrivit avtal med henne.

Läget analyseras också i Riks: