Både SVT och TV4 har släppt mätningar som utförts vid vallokaler under valdagen och de ger samma utslag som opinionsmätningarna: mycket litet övertag för S-sidan och i oppositionen blir Sverigedemokraterna störst.

Om detta blir det slutliga valresultatet får Magdalena Andersson regera vidare. Hon behöver uppslutning från tre småpartier: V, C och MP. Skillnaden från 2018 är att V-ledaren Nooshi Dadgostar inte kommer att lägga sig lika snabbt som hennes företrädare. Hon har fällde S-statsminister förra sommaren. V kommer att ställa tuffa krav. Samtidigt kommer Annie Lööf att komma med sina listor med krav för att släppa fram Andersson.

Mest historiskt blir – om mätningarna stämmer – att Sverigedemokraterna blir landets näst största parti och ledande oppositionsparti. Med 20,5 procent enligt SVT och 21,3 procent enligt TV4.

Det kommer att omforma oppositionen. Sverigedemokraterna kommer inte att kunna lämnas utanför i fortsättningen. Iallafall om inte M, KD och L räknar med att bli stödparti åt Socialdemokraterna.

Men valresultatet är flera timmar bort.