Att sänka skatterna på bensin och diesel är fel väg att gå. Det säger Miljöpartiets Per Bolund, trots att priserna vid pump är smärtsamt höga för en vanlig familj som behöver skjutsa barnen till träningen och handla mat.

Miljöpartiet är negativa till det förslag som EU-kommissionen lagt om att Sverige ska ges möjlighet att slopa energiskatten på bensin och diesel tillfälligt, i minst tre månader. Kommissionens förslag kommer sedan oppositionen i Sveriges riksdag krävt det, och inför valet ville inte S stå i vägen.

Men S samarbetspart Per Bolund beskriver det som en ”ineffektiv metod” för att stötta hushållen, rapporterar SVT.

Vilken sorts bidragssystem Bolund vill införa framgår inte, men han vill först ta ut den höga skatten från medborgarna för att sedan låta politikerna bestämma hur man ska ge tillbaka samma pengar i form av bidrag till hushållen.