Jag har fått många berömmande ord för hur jag i SVT:s Aktuellt bemötte den socialdemokratiska smutskastningen, som fortsatt efter valet.

Om valresultatet sa jag:

– Jag ser mycket positivt på att vi kan få lite mer konservativ politik i Sverige. Till exempel att vi upprättar auktoriteten för polisen. Att vi upprättar lärarnas auktoritet i klassrummet, att det blir lugn och ro så att eleverna kan lära sig. Det kallas auktoritär politik på vänsterkanten. Men det är precis det vi behöver för att komma bort från den negativa utveckling vi haft så länge med ökad otrygghet, stök och bråk överallt.

– Detta är positivt för alla, även bråkstakarna skulle må bra av att bli tillrättavisade, så att man slutar hålla på med en massa dumheter. Utan går in i något som är mer konstruktivt.

– Kanske behöver man ordentligt med straff för att förstå att samhället inte accepterar den här utvecklingen. Och att man är tydlig med att vara avvisande och inte ge priser till brottslingar eller hylla dem i olika sammanhang.

Eftersom Riks har paus några veckor så kan jag tipsa om inslag i Aktuellt i SVT från igårkväll.