En man i 20-årsåldern sköts vid elvatiden igår kväll till döds i området Gamlegården i Kristianstad.

Larm inkom till polisen om skottlossning i området. En man hittades. Han fördes i ambulans till sjukhus, men han avled senare av skadorna.

Polisen utgår från att det är gängrelaterat och inget tyder på att någon annan ska ha varit i fara i samband med händelsen. I nuläget finns ingen misstänkt för skjutningen, säger förundersökningsledaren till Sveriges Radio.

– Vi fick det första samtalet klockan 23.14 om att skott hade hörts. Sedan kommer flera samtal om avlossade skott men också om att en skadad person syns på Göingegatan, sade presstalesperson vid polisen i region Syd till SVT.

Brottsplatsen spärrades av och polisen har under natten sökt med hundar och teknikerna har gjort vissa fynd som till exempel tomhylsor. Vid halvsjutiden på fredagsmorgonen hävdes avspärrningarna.