Det var en sur, bitter och aggressiv statsminister som meddelade sin avgång igår kväll. Magdalena Andersson varken gratulerade eller lyckönskade valvinnarna. Tvärtom spred hon rädsla genom att varna för att den nya regeringskonstellationen står för våld och hat.

Jag har aldrig sett en så dålig förlorare i politiken som Magdalena Andersson. Hon ägnade sitt avgångsbesked åt att sprida rädslor och oro i befolkningen.

Hat, hot och våld

– Jag vet att många svenskar känner oro. Många har redan mött hat och hot och ännu fler oroar sig för att bli en måltavla. Jag ser er oro och jag delar den, sa Andersson.

Hon varnar sedan för att de finns krafter som kommer att försöka ”kidnappa” SD-väljarnas röster och hävda att det finns stöd för extremism och till och med våld.

– Nu vilar ett tungt ansvar på M, KD och L. De måste dra en tydlig gräns mot alla försök att urskulda eller underblåsa olika former av hat, hot och våld, sa hon.

Oanständiga angrepp

Detta är naturligtvis fullständigt oanständiga angrepp som saknar varje form av statsmannamässighet. Magdalena Andersson visar vilken dålig förlorare hon är. När S inte vinner då finns politiskt hot och våld runt hörnet.

Sanningen är ju att det är Socialdemokratin som släppt lös ett besinningslöst våld i förorterna som nu spridit sig så att det sker skottlossningar på köpcentrum inför hundratals barnfamiljer.

Sanningen är att det är Socialdemokratins oförmåga att stoppa detta kriminella våld som ligger bakom deras valförlust. Handlingsförlamning har präglat regeringen. Och orsaken är att Socialdemokratin ser brottslingarna som stackars offer som inte borde bestraffas för sitt våld.

Den nya majoriteten i riksdagen har nu en tung uppgift i att ta itu med det våld som Socialdemokraterna släppt lös i vårt land. Den siste som ska uttala sig om våld är Magdalena Andersson och hennes parti.