Centerpartiet kommer inte att kunna leverera skattesänkningar ihop med ett ”mörkrött skattehöjargäng”, skriver Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson (L).

Lågkonjunktur väntar och politiken ser till att göra de ekonomiska svårigheterna för svenska hushåll etter värre genom ”gröna omställningen” som inneburit högre el- och bränslepriser.

De forna mittenpartierna C och L står nu på var sin sida. Centerpartiet vill regera med Socialdemokraterna. ”Denna vänstersväng hotar företagen”, skriver Mats Persson (L) i en debattartikel i Aftonbladet.

Han är besviken på att Centerpartiet driver valrörelse för en fortsatt S-ledd regering.

”Förändring? Nej, mer av samma. Mer S-styre. Mer Morgan Johansson. Mer Miljöpartiet och hot om fastighetsskatt. Där Vänsterpartiet, som vill förstatliga banker och socialisera näringslivet, ställer regeringsmedverkan som ett absolut krav. Och V:s finansministerkandidat föreslår i riksdagen skattehöjningar för mer än 70 miljarder.”

Istället vill Mats Persson rikta in en ny regering på att möta de röster som hörs från företagare i hela landet som ropar efter politikens stöd för att klara en tuff vinter med galna elpriser och rusande inflation.

Reformer för företagen genomförs bäst med en ny regering, inte med en socialistisk. ”Annars väntar arbetslöshet och konkurser”.

Centerpartiet är, med sitt val av samarbetspartners, inte redo att skyndsamt genomdriva reformer mot dyrtiderna och för svenska företagare.

Oppositionen förespråkar kraftigt sänkt elmoms, lägre arbetsgivaravgifter, liksom att sänka andra skatter som skapar bättre företagsklimat för mindre företagare, som en halv miljon 3:12-företagare.