Kulor trängde in i lägenhet där flera personer befann sig när den blev beskjuten natten till fredagen i Rågsved i södra Stockholm. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Larm inkom kl 00.38 till polisen. När polisen kom till platsen konstaterades att det skjutits mot ett flerfamiljshus och att kulor hade gått in i bostaden. Det fanns flera personer i lägenheten, men ingen ska ha skadats fysiskt.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen tog upp vittnesuppgifter från boende i området. Patruller på plats har också haft hjälp av hund samt helikopter.

En förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot är inledd. Däremot utreder inte polisen mordförsök, det som fällt gängkriminella från Sverige i Spanien när spanskt rättsväsende satt hårt mot hård och dömd dem som attackerat bostad till 35 års fängelse.