De utländska män som i Örebro tingsrätt dömts till utvisning för sitt deltagande i de våldsamma kravallerna under påskhelgen slipper utvisning när hovrätten prövat deras fall.

KOMMENTAR. Under partiledardebatterna i valspurten låter det som att alla partier är för hårdare tag, men i verkligheten är Sverige ett paradis för kriminella och upprorsmakare. Justitieminister Morgan Johansson och regeringen har inte gjort något åt att utländska medborgare kommer till Sverige och begår grova brott: våldtäkter, misshandel, förnedringsrån och upplopp.

Upplopp inte tillräckligt starka skäl för utvisning

Igår upphävde hovrätten utvisningsdomar mot två utländska medborgare som döms för medverkan i korankravallerna i Örebro. Hovrätten skriver i pressmeddelande:

– För att utvisa männen skulle det krävas mycket starka skäl för utvisning. Även om männen gjort sig skyldiga till ett allvarligt brott så finns det med hänsyn till deras personliga förhållanden inte tillräckligt starka skäl för att utvisa dem, säger hovrättslagmannen.

Slappa politiker i regeringen

Domstolar ska följa gällande rätt. De kan inte stifta egna lagar. Skulden för att svensk lag inte gör det självklart att de som attackerar polis och tänder eld på polisbilar ska utvisas ligger på justitieministern, regeringen och riksdagen.

Morgan Johansson har under åtta år om justitieminister inte skärpt reglerna för utvisning. Den som begår brott borde naturligtvis utvisas, vilka ”personliga förhållande” denne än har i Sverige. Är man gäst i vårt land ska man uppföra sig, annars ska man åka ut med huvudet före!

Det kan låta hårt, men det är nu gällande slapphet som göra att kriminaliteten bokstavligen exploderar. När svenska staten daltar med denna typ av individer, är det som att be om att bli nedslagen, rånad och våldtagen.

Sverige behöver en ny regering som skyddar svenska folket.