Valrörelsen är smutsig, där partier som S och C kastar grundlösa anklagelser mot SD. Det gör att hot mot Sverigedemokraterna framförs. I Lund framförs mordhot ”Kniva din lokala Sverigedemokrat” och i Borlänge hotas en av partiets riksdagskandidater utanför sin bostad.

Flera riksdagspartier har ingen politik att erbjuda väljarna. Därför tillgriper de smutskastning. När lögnaktiga anklagelser riktas har det till syfte att skapa ilska och starka känslor mot det parti som utmålas som någonting smutsigt.

Det får effekter.

Rasmus Giertz (SD) från Falun kandiderar för Sverigedemokraterna i riksdagsvalet. Efter ett torgmöte i Borlänge blev han förföljd från bilen till sitt hem av ett par invandrarungdomar som på bruten svenska vrålade hot och oförskämdheter till Giertz. ”Kom!!! Stanna!!! spott på din mammas f***a man!”

Giertz filmar händelsen med sin telefon. Se filmen och hör hotelserna i Riks här.

Också i Lund demonstreras hat mot SD. Där har man riktat mordhot mot partiet på valaffischer. Se intervju med SD:s gruppledare i Lund, Victoria Tiblom här: