Som redaktör för Samtiden intervjuas jag i dagens avsnitt av intervjuserien Hotspot, utgiven av kristna tidningen Världen idag. Frågor och svar kretsar kring vilka Sverigedemokraternas största utmaningar är framöver.

Programledaren Marco Strömberg ställer en rad raka och initierade frågor. Sådana som kan uppfattas som känsliga, men också sådana som ger ett nytt sätt att se på partiet och dess rörelse.

Exempelvis frågar Strömberg om kanalen Riks kan jämföras med Folkets hus. I början på 1900-talet fick det nya partiet Socialdemokraterna inte låna möteslokaler och byggde då egna samlingsplatser. Nu är det nya partiet Sverigedemokraterna utestängda från och styvmoderligt behandlade av många medier, och då bygger partiet egna mediekanaler.

Frågor ställs om partiets breddning av politiken, kompetensen på företrädare liksom risken av att bli en del av etablissemanget om man ingår i ett regeringsunderlag.

Det betonas i programmet att jag inte är politiker som företräder partiet, utan en redaktör för en webbtidning med en ledarsida som är socialkonservativ. Ståndpunkterna är alltså mina funderingar.

Se den timslånga intervjun här: Hotspot: Vart är SD på väg?