Över en miljon svenska pensionärer får noll kronor av regeringens pensionshöjning. Magdalena Andersson ger med ena handen men tar desto mer med den andra, skriver Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt (SD) i Expressen.

De vänder sig mot att S-företrädare hävdar att SD skulle motarbetat regeringens pensionshöjning i riksdagen. SD hade med övriga oppositionen ett annat förslag till höjda pensioner inte bara hade givit liknande summor i utbetalningar som S-förslaget, utan även stärkt ekonomin för de 1.300.000 pensionärer som Magdalena Andersson och Ardalan Shekarabi utelämnade i sin pensionshöjning. 

40 års slit belönas inte av S

Med Socialdemokraternas politik minskar avståndet mellan de som arbetat och de som inte arbetat. Industriarbetaren som slitit ut kroppen i 40 år har nu samma pension som asylsökande välfärdsmigranter från Mellanöstern. 

Samtidigt får undersköterskan, som jobbat ett helt yrkesliv och lyckats samla ihop strax över 15.000 kronor innan skatt, noll kronor med regeringens förslag. Noll kronor. 

Socialdemokraterna säger sig värna pensionärer men har höjt pensionsåldern, försämrat möjligheterna att spara privat och saboterat premiepensionen. S ger med ena handen och tar desto mer med den andra, skriver Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt.