Det är allvarligt att Joe Biden och hans justitiedepartement har skickat federala polisen för att göra razzia mot den främste oppositionspolitikern i landet – Donald Trump. Sådant brukar ske i diktaturer.

KOMMENTAR. Är USA på väg att avveckla folkstyret? Grunden i en demokrati är att den som vinner val inte hämnas på förlorarna genom att trakassera, låsa in eller mörda dem.

Nu har vänsterpartiet Demokraterna tagit första steget till att försöka förgöra maktens motståndare.

FBI:s razzia mot Donald Trumps hem under måndagen är en skam.

”Mitt vackra hem, Mar-A-Lago i Palm Beach, Florida, är just nu belägrat”, skriver Trump enligt Daily Mail.

”Inget sådant här har någonsin drabbat en amerikansk president tidigare”, skriver Trump.

Trump säger att razzian ”varken var nödvändig eller passande”.

”De bröt sig till och med in i mitt kassaskåp”, skriver Trump.

Regimen vill förgöra främste oppositionspolitikern

Det av Demokratiska partiet styrda justitiedepartementet driver flera utredningar mot den tidigare presidenten i syfte att politiskt förgöra den främste oppositionspolitikern i landet. Parallellt ägnar Demokratiska partiet i kongressen all sin energi på att försöka smutskasta honom.

Så här brukar det gå till i bananrepubliker där demokrati aldrig fått riktigt fäste.

Biden och Demokratiska partiet sätter också ett farligt prejudikat. Deras agerande innebär att om Republikanerna vinner presidentvalet trots trakasserierna från den djupa staten, kan de göra razzior hos Joe Biden och Kamala Harris. Och kanske ta det ett steg längre och fängsla dem.

Demokraterna leker med elden. Det här är ett verkligt hot mot demokratin.

Det Demokratiska partiet måste sluta agera panikartat och dumdristigt. Vill de vinna val måste de presentera politik som väljarna vill ha. Inte smutskasta och trakassera politiska motståndare.

Trump står starkt bland konservativa

I helgen hölls en konferensen för konservativa i Texas med Conservative Political Action Conference (CPAC). Där fick deltagarna rösta om vem de vill se som republikanernas näste presidentkandidat. Av deltagarna som röstade uppgav 69 procent att de föredrog Trump, och 24 % sa att föredrar Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis.