Det var en skarpladdad bomb som placerats i närheten av pågående Stockholms kulturfestival.

– Det här kunde ha orsakat stor skada, vi ska ha tacksamhet att polisen kunde avvärja den här explosionen, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till Ekot.

Konserten avbröts och Strömbron, Strömgatan och en delt av Kungsträdgårdsgatan fick stängas av för trafik då ett föremål hittats i en väska under söndagskvällen. Det visade sig var en skarp bomb. Det bekräftade polisen under måndagseftermiddagen. Bombtekniker sköt vid 01-tiden i natt sönder väskan med det misstänkta föremålet.

– Nu ska alla komponenter undersökas, säger lokalpolisområdeschef vid Norrmalmspolisen enligt SVT.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse. Föremålet ska undersökas vid nationellt forensiskt centrum, NFC. Polisen har också hållit flera vittnesförhör och undersöker en stor mängd bild- och filmmaterial.