Vänsterpartiet har inte lämnat kommunismen i vars namn miljoner människor fängslats och dödats. Det framgår av SVT:s utfrågning av partiledaren Nooshi Dadgostar.

Det blev mycket tal om elpriser och Vänsterpartiets lösning som avvisas från flera håll. I inslag i Riks kommenterar Denice Westerberg och jag det förhållande att Vänsterpartiet vill ha öppna gränser och solidaritet på alla möjliga områden, men nu inte när det gäller elen. Den ska vara svensk. Just nu, inför valet iallafall.

I övrigt fick Nooshi Dadgostar frågor om kommunismen. Och att det inte bara är något historiskt, utan omfattar ungdomsförbundet ståndpunkter idag och nuvarande ledande partiföreträdare.

Dessa totalitära inslag i Vänsterpartiet idag är ju av betydligt högre relevans än vad enstaka individer utan inflytande sa för 30 år sedan inom Sverigedemokraterna. Men här är det skillnad på måttstockar.

Avgörande för S-regering

Det är här viktigt att komma ihåg att Vänsterpartiet är helt avgörande för om Magdalena Andersson ska kunna fortsätta som statsminister. Utan V blir det inte så. En röst på Socialdemokraterna är alltså också en röst för Vänsterpartiets politik.

Se inslag i Riks: