Den sittande statsministern vägrar delta i valdebatten. Den anklagelsen riktar nu kristdemokraternas Ebba Busch mot S-ledaren Magdalena Andersson.

Ebba Busch är starkt kritisk till att S-ministrar, med statsministern i spetsen, inte deltar i debatter inför valet.

”Ingen statsminister har någonsin varit så frånvarande i en valrörelse som Magdalena Andersson är nu”, skriver hon i ett inlägg på Facebook. ”Vi kontaktas ofta av redaktioner som försökt ordna debatter, men fått svar från Socialdemokraterna att de vägrar skicka ansvarig minister.”

Det är ingen tillfällighet, utan en uttänkt plan, menar Busch. Socialdemokraterna gör ”allt vad de kan för att undvika valdebatterna”.

Svenska folket har rätt att höra vad Socialdemokraterna har för svar. Frånvaron är allvarlig.

”Ansvarsutkrävandet är en av demokratins viktigaste pusselbitar. Vi är redo att svara på alla frågor som väljarna ställer. Den demokratiska anständigheten kräver att även Socialdemokraterna gör det”, summerar Ebba Busch.