En ny socialdemokratisk regering efter valet kommer att öppna gränserna på vid gavel igen. Migrantströmmarna till Sverige kommer att öka, vad än S-företrädare säger. De är nämligen i händerna på stödpartierna som kräver generösare migrationspolitik.

Den som vill få en hum om vad ett fortsatt S-ledd regering betyder måste titta på vad stödpartierna säger. De har vetorätt när det gäller vilken politik S kan föra.

Och V-ledaren Nooshi Dadgostar är tydlig: Om vänstersidan vinner valet kommer migrationspolitiken att bli ”generösare”. Även om Sverige i år kommer att slå rekord i antalet uppehållstillstånd, vill Vänsterpartiet att ännu många fler ska få komma.

Återgå till öppenheten före 2015

Partiet vill återgå till så som det var innan vissa skärpningar infördes i migrationen, då tillfälliga uppehållstillstånd inte var huvudregel som nu och försörjningskraven inte lika hårda.

Vänsterpartiet ser ingen gräns för hur många som kan komma.

– För mig är det viktiga att vi står upp för människors rätt att söka asyl, säger Dadgostar i en intervju med Svenska Dagbladet.

Hon uttrycker kritik mot att reglerna har skärpts, exempelvis att arbetskraftsinvandrare blir i händerna på arbetsgivarna. Underförstått, de som kommer in i landet som arbetskraftsinvandrare ska inte behöva jobba när de väl är här.

Kriminaliteten inte beroende på invandring

Dadgostar vänder sig också mot att den ökande kriminaliteten beror på utanförskap och invandring.

– Det handlar om unga killar som vill ha stora pengar. De organiserar sig i kriminella gäng, de skjuter på varandra för att vinna narkotikamarknaden mellan sig, säger Dadgostar.

Tidningen frågar igen, om hon inte anser invandringen påverkat kriminaliteten.

– Det är en akademisk diskussion, jag vet inte vad det betyder, jag kan inte se att pigment bidrar till att man utför vissa handlingar, svarar Dadgostar.

Underförstått: blonda svenskar är lika skyldiga till dödsskjutningarna som de som vuxit upp i de utsatta förorterna. Invandringen har inte påverkat inte våldsutvecklingen.

Helt annan verklighet

Denna sorts vänsterradikala analyser – som för mig är fullständigt verklighetsfrånvända – kommer att vara underlag för en ny S-regering om vänstersidan får majoritet i riksdagsvalet 11 september.

En röst på S är en röst på återgång till öppna gränser och en kriminalpolitik som blundar för klan- och gängkulturens destruktiva inverkan på det svenska samhället.