”Vi sätter Sverige först”, sa Jimmie Åkesson i sitt sommartal i Sölvesborg på lördagen. Han vill att valet 2022 ska inleda ett nytt kapitel i Sveriges historia.

Om man om hundra år ställer frågan vilket det viktigaste valet förra århundradet var, så kan svaret mycket väl bli riksdagsvalet 2022, menade Åkesson.

– Det var 2022 som ett sorgligt kapitel i Sveriges historia fick sitt slut och ett nytt kapitel sakta men säkert och beslutsamt tog form. Då sattes punkt för vanstyret, sa han i sin framtidsspaning.

Vi är partiet som ser saker komma

Han vände sig starkt mot den förda energipolitiken som lett till höga elpriser och dyra bränslen.

På migrationsområdet påpekade Åkesson att vi går mot rekord i invandring. Detta trots att Socialdemokrater talar om restriktivitet och miniminivåer. ”Det är ett bedrägligt beteende” att regeringspartiet vill få folk att tro att invandringen minskat.

– De människor som väljer att flytta hem ska vara fler än dem som kommer hit, summerade Åkesson partiets återvandringspolitik.

Det är en politisk ambition som SD haft sedan alla andra partier ansåg minskad invandring vara rasism, påpekar han. ”Sverigedemokraterna är partiet som ser det komma”.

Den som sköter sig, jobbar och anpassar sig till Sverige är välkommen till Sverigedemokraternas Sverige.

– Men är man inte beredd att bli en del av vårt samhälle, vill man inte lära sig språket och är bara här för att leva på bidrag, bara här för att bränna bilar eller begå andra brott, då har man inte i Sverige att göra, förklarade Åkesson.

Nytt fokus i kriminalpolitiken

En ny kriminalpolitik innebär att kriminella sitter bakom lås och bom. Den som är gammal nog att skjuta, förnedra, våldta och mörda också är gammal nog att ta straffet för det.

Åkesson vill bryta den långa traditionen av ”saft och bulle”-politik gentemot kriminella. Det måste bli ett slut med daltandet med brottslingarna och förbiseendet av brottsoffer, alla hederliga medborgare som utsätts för detta.

Skiftet i fokus underströk Åkesson genom att föreslå att Kriminalvården byter namn till Straffverket. Han är inte emot vård, men straffet, upprättelsen för brottsoffer och att hålla dömda kriminella inlåsta måste bli huvuduppgiften.

Sverige måste bli bra igen

Sverige var en gång ett föredöme. Nu ses vårt land som ett skräckexempel. Och etablissemangen har ännu inte förstått att deras experiment skapat otrygghet. De har kastat svenska värden på soptippen.

– En total respektlöshet mot de som byggt vårt land, summerade Åkesson.

Det finns bara ett parti som inte har ansvar, som är utan skuld och som varnat för utvecklingen. Därför vill Åkesson att väljarna ska lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

Blir årets val historiskt?

Jag har många gånger hört någon säga att detta val blir historiskt. Oftast är det inte sant. Men årets val kan bli historiskt. Avgörandet ligger i väljarkårens händer. Om man ger majoriteten till oppositionspartierna och de lyckas samla sig till en regering som genomför åtminstone delar av det Jimmie Åkesson talade om i sitt sommartal, ja, då kommer valet 2022 att skriva in sig i historieböckerna som en kursändring för landet, på samma sätt som valet 1976.

Den gången stod det mellan att socialisera näringslivet eller bibehålla ett ekonomiskt fritt land, valet stod mellan borgerlig marknadsekonomi och ännu mer socialistiskt präglad blandekonomi. Nu står det mellan mer postmodernistisk utopism som gärna river ner gamla strukturer (alltifrån normer till elsystem) men inte förmår bygga något som fungerar, eller att slå in på en konservativ väg som återupprättar de samhällsfunktioner som gjorde Sverige bra.

*

Se Sommartalet i Youtube.