Sifo rapporterar att vänstersidans övertag minskar till 0,8 procentenheter: 49,6 procent för rödgröna mot oppositionens 48,8 procent. Men mest uppseendeväckande är att hela 1,2 miljoner väljare uppger sig vara osäkra – ungefär 20 procent av valmanskåren.

Främst är det Vänsterpartiet som tappar i dagens mätning, från 8,1 till 7,1 procent. Allt medan S ligger still. Moderaterna ökar med några tiondelar, medan Sverigedemokraterna backar något från gårdagens mätning.

Men det mer intressanta är hur partierna ligger till jämfört med förra valresultatet. Då är det Sverigedemokraterna – och förvånande nog de två regeringspartierna under mandatperioden S och MP – som ligger över förra valet.

Men egentligen är de små rörelserna i mätningen mycket osäkra. Inte minst med tanke på att Sifo uppger att hela 1,2 miljoner väljare inte är säkra på hur de ska göra på valdagen, rapporterar Svenska Dagbladet.