Tre kvinnor sätter tonen. De lovar skapa otrevlig stämning så fort någon andas stöd till Sverigedemokraterna. De tre tillhör etablissemangens finaste kretsar med uppdrag i public service, akademien och regeringen.

Det är förre chefen för Sveriges Radios nyhetsmagasin Studio Ett, Annika Ström Melin, som sätter tonen.

Hon får genast medhåll av utbildningsminister Anna Ekström.

Och så hoppar ordföranden i universitetsstyrelsen vid Uppsala universitet, Anne Ramberg på tåget.

Etablissemangens svanesång

Jag kommer att tänka på myten om hur franska drottning Marie Antoinette resonerade när de folkliga upploppen blev allt värre då det blev brist på bröd och folk svalt. ”Låt dem äta kakor”. Citatet är av allt att döma inte korrekt utan en nidbild som skapats för att rättfärdiga den blodiga franska revolutionen. Men skrönan har levt kvar just därför att den är så talande om hur verklighetsfrånvänt ett samhälles elit kan vara.

Dessa tre svenska damer är bevis på den korruption som råder i svenska samhällets topp. Både Annika Ström Melin och hennes man – förre ordförande i Högsta förvaltningsdomstolen Mats Melin – var kommunister på det radikala 70-talet. På den tid då kommunister ville ta till våld för att störta det demokratiska samhället. Och till skillnad från dagens vänsterextremister var hotet mot Sverige betydligt allvarligare då, eftersom svenska kommunister hade en stormakt i ryggen, Sovjetunionen.

Men Melin hävdar naturligtvis att hon övergav kommunismen när den inte längre var på modet. I DN har hennes oförmåga till självinsikt blottlagts när hon anser sig kunna ge råd åt andra som går i extremismens fälla. Men twitterinlägget ovan visar att hon fortfarande är en medlöpare till kommunismens ryggradsreflex att hota, hata, fängsla och mörda regimkritiker.

Så låter det när totalitära känslor svallar

Annika Ström Melin har inte ett spår av demokratisk förståelse i kroppen. Hon är en totalitär ”sleeper agent” som vill förneka svenska folket en öppen och fri debatt om invandringens konsekvenser, den slappa kriminalpolitikens höga pris och allt annat som vänstern duperat i samhällsdebatten i alla år.

Hon saknar intellektuell förståelse för vad demokrati är. Hon styrs av primitiva, totalitära idéer om att man ska skrämma, hota och med våld tvinga folk att följa den politiska lära man själv tror på. Eller som Trotsky sa, politik handlar om djuriska känslor.

Annika Ström Melin avslöjar sin ”värdegrund”: Motståndarna ska tystas! Förnedras! Några sakliga debatter kommer inte på fråga – det är avskummet inte värt.

Självfallet ställer andra etablissemangsdamer upp på dravlet. De förstår inte bättre.

Det är just därför jag hoppas att svenska folket förstår att vi måste få en ny regering som kan avsätta denna vänsterns demokratiska dödgrävare från sina offentliga positioner.

*

Kritiken är hård mot damernas eufori i att tysta andra i debatten. Här är några:

– Tre vuxna kvinnor som hatar ett parti . Dom tycker också att det är legitimt att trakassera sina grannar vänner och även familjemedlemmar som öppet säger sig rösta på partiet de hatar . Var är demokratin, allas lika värde, vi gillar olika?

– Paniken är stor och valet närmar sig sannolikt ett uttryck för svår stress.

– Att skapa otrevlig stämning så fort man möter någon som inte håller med en är knappast en framgångsrikt taktik att få folk att tycka som dig. Snarare precis tvärt om.

– Landet är helt vanskött och då lägger dom sin energi på att trakassera människor som kommer att rösta på ett parti som ännu ej suttit vid makten.

– Intet nytt under solen…vuxna människor som mobbar, förföljer o hatar helt öppet, men ändå anser sig själva vara sympatiska o stå upp för allas lika värde men det enda dom egentligen gör är att förminska o förlöjliga sig själva.

– Vad i all sin dar menar Annika egentligen? Vad då ”skapa otrevlig stämning i alla samtal”? Och på vilket sätt skulle det göra att hon inte ”underlättar för SD att komma till makten”? Låter ju helt vrickat.

*

Se också inslag i Riks av Christopher Jarnvall på temat.