På lördagseftermiddagen ska en bil ha kört upp på en gångbana och med hög fart kört över en kvinna och en man i stadsdelen Lundby i Göteborg. Senare meddelade polisen att en kvinna avlidit till följd av sina skador. Två personer har gripits misstänkta för mord och mordförsök och två har gripits för skyddande av brottsling.

Larm om trafikolycka kom strax före kl 17 på lördagen. De två påkörda fördes med ambulans till sjukhus. En kvinna i 40-årsåldern avled. Anhöriga är underrättade. För den andre personen är skadeläget allvarligt, men stabilt, skriver polisen.

Vid kl 21.30 kunde polisen gripa två personer efter att ha inlett en särskild händelse. Ytterligare två personer är gripna för grovt skyddande av brottsling.

Polisen har under kvällen varit på plats på brottsplatsen för att bland annat samla vittnesuppgifter.

Uppsåtligt brott

De två är gripna för mord och medhjälp till mord eftersom polisen misstänker att de drabbade blivit påkörda med avsikt.

– Efter den initiala utredningen har vi kommit fram till att någon uppsåtligen ska ha kört på personerna, säger polisens presstalesperson till G-P.

Enligt obekräftade uppgifter från vittnen ska bilen ha vänt när föraren fick syn på paret, för att sedan accelerera och köra över dem.