En man sköts till döds i stadsdelen Vivalla i Örebro vid 22-tiden på lördagskvällen. En timme senare hittades en skottskadad man utomhus i Farsta strand, i södra Stockholm.

Boende i Farsta hörde skottlossning och larmade polisen vid 23-tiden. En man i 20-årsådern hittades av polis och fördes till sjukhus. Skadeläget är oklart, men han ska ha varit vid medvetande, rapporterar SVT.

Skjutningen är den andra på kort tid i området. Den 14 juli sköts en ung man ihjäl i Farsta. En person i 17–18-årsåldern anhölls misstänkt för mordet, men släpptes.

Enligt polisen är det för tidigt att svara på om skjutningarna har något samband.

Inledningsvis stoppades pendeltågstrafiken och tunnelbanan vände vid Farsta centrum, men trafiken är åter igång.

Ihjälskjuten inför många vittnen

I Örebro blev en man i 20-årsåldern skjuten i stadsdelen Vivalla. Han har avlidit.

– Det kom in larm från allmänheten, det här har skett väldigt centralt i stadsdelen, sa polisens presstalesperson till TT. Enligt Sveriges Radoio P4 Örebro har skjutningen skett i ett flerbostadsområde och flera personer har blivit vittne till händelsen.

– Det har skett på en publik plats så vi har en del vittnen men vad de har sett kan jag inte gå in på, säger polisen till radion.

En förundersökning gällande mord har inletts. Ingen person hade vid 03-tiden ännu gripits.

Polisen vill inte gå in på några detaljer kring skjutningen eller svara på om den har någon koppling till kriminella nätverk.