Sverige är ingen rättsstat längre. När kriminella kan gå fram till poliser och ta loss en gripen person är det inte staten som har makten i landet, utan de kriminella. Händelsen i Uddevalla bevisar hur långt förfallet av det en gång välfungerande landet har gått.

De viktigaste händelserna får ofta inte den uppmärksamhet de förtjänar i samtiden. Därför är det symptomatiskt att det bara blir en TT-notis när kriminella i Uddevalla övermannar en polispatrull som gripit en misstänkt och fritar denne.

TT-notisen lyder:

En person misstänkt för narkotikabrott greps av polis i Uddevalla vid 14-tiden på torsdagen. Innan polisen hann lämna platsen blev patrullen omringad av ett gäng som lyckades frita den gripne personen, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen går säker

När polisen inte kan behålla gripna för misstänkta brott är det inte längre fråga om en fungerande ordningsmakt, utan en pajasorganisation med statister som springer omkring i uniformer.

De verkliga makthavarna i Sverige – liksom i stora delar av Mellanöstern och Afrika – finns nu alltmer hos organiserade kriminella klaner. Svensk lagtext är på väg att bli mer som en dålig skönlitterär roman – ett påhitt som inte har någon bäring på verkligheten.

Innebörden blir att det är våldskapitalet som styr och sätter ramarna för vad som gäller. Det är en anarki i ett ociviliserat landområde där officiella makthavare bara har makten på låtsas.

Auktoriteten måste återskapas

Skälet till utvecklingen är att Sverige styrts av vänsteridéer där man anser att ”auktoritet” är ett fult ord, ja, man ser det som fascism. Det börjar i skolan där vänstern härjar fritt i alla institutioner (och de borgerliga lyfte inte ett finger under åtta års alliansregeringen för att ta makten från dem). Man dikterar ”lågaffektivt bemötande” som lag, vilket innebär att lärare inte får ingripa mot stökiga elever.

Samma galna idéer har indoktrinerat polisen genom att Socialdemokraterna kunnat fylla organisationen med lydiga politruker. Man har också gjort polisen till ett integrationsverktyg och satt icke-läskunniga att genomföra mordutredningar. Och så undrar riksdagen varför våldet ökar, trots att man lägger mer pengar på polisen!

Inte pengar utan kompetens

Det handlar inte om pengar, utan om ideologi och inkompetens.

En ny regering måste rensa upp i alla myndigheter där vänsteridéer härjat oavsett vilka regeringar svenska folket utsett. De myndigheter som inte läggs ner – vilket borde vara många – måste få sin kärnuppgift tydliggjord och allt annat flum förbjudas på arbetstid. Kärnuppgiften ska vara att tjäna svenska folket, och deras omedelbara behov – inte leka revolutionär i vänsterradikala idéer.

Först måste polismyndigheten åter bli polismyndighet istället för lekstuga för Morgan Johanssons vänsterradikala vänner.

Traditionellt polisarbete är det enda som ska gälla. Inget hopp i bollhagar, inga armbandsjippon, inget demonstrationsdeltagande i uniform.

Erfarna polisledare från New York borde rekryteras och återutbilda svenska poliser i vad polisarbete handlar om. Den buse som käftar emot ska omedelbart brytas ner på backen och fängslas i handklovar.

Ta tillbaka makten gata för gata

Det handlar om att polisen måste ta tillbaka makten över Sverige, gata för gata, förort för förort. Och det kan bara ske om man tar i med hårdhandskarna. Man måste visa vem som har störst våldskapital, eftersom det är det enda som förhärdade ligister och klankriminella förstår.

I New York lyckades borgmästaren Rudy Giuliani på 1990-talet genomföra nolltolerans, vilket innebar att polisen skulle lagföra även småbrott som snatterier, bilstölder och fuskåkning på tunnelbanan. Vänstern kritiserade strategin hårt och talade om polisstat. Men när rättsstaten visade att man menar allvar med lagarna, sjönk inte bara småkriminaliteten utan också antalet rån, våldtäkter och mord.

Det går att skapa lag och ordning. Men då måste politiker väljas som menar allvar med det. Politiker som tillsätter och backar upp dem som genomför nyordningen. Och som vågar stå emot allt gormande från vänster.