– Det är orimligt att förbjuda bilmodeller som bara är några år gamla. Plötsligt ska dessa bilar förbjudas. Det är en helt verklighetsfrånvänd politik. Så sa M-ledaren Anna König Jerlmyr (M) i Stockholms stadshus 2017. Nu är hon för Miljöpartiets allt strängare förbud.

ANALYS. Det är en stor seger för Miljöpartiet och partiets militanta borgarråd Daniel Helldén. Bilister ska jagas ännu mer i Stockholm. Och med sig bakom beslutet har han Moderaterna.

Triumferande meddelar Helldén att från idag, 1 juli, är det förbjudet för dieselbilar äldre än 2015 års modell att köra i miljözon i city. ”Målsättningen är att få bort alla förbränningsmotorer senast 2030 från innerstaden.”

– Stadens önskan är att den här typen av bilar successivt försvinner från innerstaden, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till DN.

Med ”staden” menar han nuvarande majoritet med M, C, KD, L och MP.

Personbilister ska jagas och bötfällas

2020 togs det första steget i Sverige att förbjuda personbilar på vissa gator med miljözoner. Då gällde det dieselbilar äldre än 2011 års modell. Nu skärps kraven ytterligare. Från och med den 1 juli får dieselbilar som är registrerade innan september 2015 inte längre köra på Hornsgatan i centrala Stockholm. Den som bryter mot regeln riskerar 1 000 kronor i böter.

Sverigedemokraterna har konsekvent varit emot denna typ av förbud.

– Detta förslag riskerar att slå hårt mot bilägare i hela Sverige, sa partiets miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen (SD) inför det första beslutet om inskränkningar mot dieselbilar 2020.

Redan då dömde Myndigheten för Trafikanalys ut metoden med lokala miljözoner och pekar på att de samhällsekonomiska kostnaderna kan var upp till tio miljarder kr, medan miljövinster bara kan beräknas i miljoner (pdf).

– Förslaget handlar i grunden om att tillfredsställa Miljöpartiet som starkt avskyr bilen i alla avseenden, konstaterar Kinnunen.

M var emot – före valet 2018

Tidigare sågade också borgarrådet Anna König Jerlmyr (M) i Stockholms stad förslaget till miljözoner i Stockholm.

– Det är orimligt att förbjuda bilmodeller som bara är några år gamla. Det är en helt verklighetsfrånvänd politik, sa hon till DN 2017.

Men efter valet har hon vänt helt om och har som finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande infört sådana miljözoner och har nu beslutat skärpa reglerna.

Moderaterna låter Miljöpartiet styra Stockholm. På samma sätt som Fredrik Reinfeldt på riksnivå lät Miljöpartiet styra migrationspolitiken efter 2011.