Turkiet sätter omedelbart uppgörelsen om Nato på prov genom att meddela att man kommer att begära utlämning av 12 misstänkta från Finland och 21 från Sverige, rapporterar AFP.

Begäran kommer dagen efter att Sverige och Finland slutit ett avtal med Turkiet som bland annat rör utlämningar, som villkor för att Turkiet ska godkänna ländernas Natoansökningar.

”Vi kommer att söka utlämning av terrorister från de relevanta länderna inom ramen för det nya avtalet”, sa turkiske justitieministern Bekir Bozdag enligt AFP.

De icke namngivna misstänkta identifierades som medlemmar av det förbjudna Kurdistans arbetarparti (PKK) och en grupp ledd av en USA-baserad muslimsk predikant som Erdogan skyller på för ett misslyckat kuppförsök 2016.

Europeiska unionen och Washington betraktar båda PKK som en terroristorganisation på grund av den brutala taktik som den använde under ett decennier långt uppror mot den turkiska staten.

Enligt TT är det oklart om det rör sig om samma personer som Turkiet tidigare velat få utlämnade eller om det är nya namn.