Nu uppger Socialdemokraternas partisekreterare Tomas Baudin att S-regeringen kommer att göra som Amineh Kakabaveh säger. Pengaströmmarna till kurdiska områden ska fortsätta. Därmed försvårar regeringen Nato-ansökan, men räddar kvar Morgan Johansson i regeringen.

Socialdemokraterna går i Kakabavehs koppel. Man gör som hon säger.

V-vilden Kakabaveh krävde i radion strax före kl 8 i morse att S offentligt förklara att man fortsätter göra som man kommit överens om vid förra statsministeromröstningen, alltså betala ut 3,6 miljarder kr till kurdiska områden i Syrien.

Kort efter kravet gick partisekreterare Baudin ut strax före kl 9 till TT och gjorde det Kakabaveh krävde.

Det betyder också att Sveriges regering fortsätter stödet till de kurdiska intressen som Turkiets Erdogan motsätter sig. Därmed sätter S sin egen Nato-ansökan på spel.