På tisdagsmorgonen uppträdde en man mycket aggressiv mot ordningsvakter och andra resenärer vid tunnelbanestationen i Kista, i nordvästra Stockholm. Polisen sköt mannen för att stoppa honom. Skadeläget är oklart.

Larmet kom vid 06.40-tiden på morgonen.

— När vi kom till platsen uppstod en situation utanför tunnelbanestationen som gjorde att polisen avfyrade verkanseld mot mannen. Sedan började polisen vårda mannen fram tills ambulans kom. Han var vaken och talbar när han fördes iväg, säger polisens presstalesperson till TT.

Han uppger att polisen i nuläget inte har några uppgifter om mannen hade något vapen på sig.

En förundersökning om försök till mord, misshandel alternativt grov misshandel och hot/våld mot tjänsteman har inletts.

Som alltid då en polis använt sitt tjänstevapen vid ett ingripande har polisens avdelning för särskilda utredningar (SU) kopplats in.