Företagarna säger sig arbeta för bättre företagsklimat, men i realiteten lägger man sig platt för de partier som försvårar och inte förstår företagandets realiteter. Man vänder ryggen mot dem som står på företagarnas sida.

KOMMENTAR. Det är märkligt att organisationen Företagarna hellre vill få en klapp på axeln av S och MP än att ta företagarfrågor på allvar.

Inför Almedalen bjuder man in ungdomsförbund till partier som aktivt motarbetar företagarnas intresse, men utesluter Sverigedemokraterna som har en politik som ligger i linje med vad företagare ute i verkligheten vill se.

Inte undra på att det är så svårt att få förändringar till stånd i Sverige. Alla organisationer i Stockholm styrs av samhällsetablissemang som vill mingla med varandra och inte har en aning om vad deras medlemmar behöver. Man dricker hellre rosévin med en sosse som höjer skatten och en miljöpartist som vill inför nytt regelkrångel som gör företagandet till ett helvete, än att tala sakpolitiska frågor med Sverigedemokrater som står för det medlemmarna efterfrågar.

Hur annars ska man tolka att Företagarna bjuder in partier som företagare knappt röstar på, som MP och L, medan man vänder ryggen mot SD som är näst största parti bland företagare enligt SCB i maj 2022.

Det är något ruttet i svenskt organisationsliv när man låter politiskt korrekta villfarelser i etablissemangen i Stockholm styra, framför det medlemmarna föredrar.

Företagare som är medlemmar i denna organisation bör fundera igenom om det verkligen är i deras intresse att fortsätta vara medlem i en förening som inte ser till medlemmarnas bästa.