Det är direkt osmakligt att flera stora medieredaktioner rycker ut och försvarar muslimer sedan en islamist skjutit ihjäl två vid gaybar och skottskadat 10 svårt. Medierna ställer sig på våldsverkarnas sida.

Terrordådet i Oslo i helgen utfördes av en iranier som kommit till Norge som flykting. Säkerhetspolisen förhörde honom så sent som i maj med anledning av hans kontakter med extrema islamistiska nätverk.

Skjutningen skedde vid gaybar inför pridefestligheter.

Jag har mycket att invända mot fenomenet ”pride”, men min omtanke går naturligtvis till de som drabbats av det vedervärdiga ideologiska våldet. Det borde vara självklart att ställa upp för brottsoffren och naturligtvis för deras yttrandefrihet.

Gärningsmannen var inte ensam

Men såväl Dagens Nyheter som Sveriges Radio ömmar mest för muslimer. Man lämna de döda och skadade åt sitt öde och spring till försvar för dem som har en religion som inte klarar av att förhindra blodbad runt om i världen. Muslimers ”oro” är mycket mer värd än den sorg och förstämning som präglar de skjutna, anhöriga och vänner. Det är muslimers känslor som lyfts fram i rubriker och finns i journalisternas tankar.

Omsorgen om muslimer blir än mer extremistisk när man betänker att många muslimer runt om i världen gratulerat och hyllat mördaren i Oslo. Man firar morden och den terror gärningsmannen ställde till med. Det var ingen ”ensam galning” som gick till attack. Han hade hundratals miljoner muslimer med sig, vilket han naturligtvis visste.

Det är detta som gör det så fullständigt vidrigt att framställa det som att muslimer är dem det är synd om. Här saknas varje förmåga att se och förstå vad mänsklig omtanke handlar om. Istället är det en galen politisk korrekthet som alltid sätter muslimer för svenskar, nordbor, européer.

Pressa tillbaka islam – förbjud offentliga anslag

Det som istället behöver ske nu är att lägga till risken för terror i vågskålen för att stoppa invandring från våldspräglade regioner i världen. De politiker som vill värna homosexuellas rättigheter måste ta ställning mot islamism och verka för att den behandlas som den extrema våldsideologi den är.

Alla offentliga anslag till islamistiska organisationer måste förbjudas. Sverige kan bara värnar mänskliga rättigheter och pluralism genom att ta avstånd från dem som motsätter sig den västerländska upplysningen och svenska värderingar. Religionsfriheten innebär att var och en kan utöva sin religion i hemmet, så länge det inte går ut över andra i hushållet.

Överallt annars måste islam pressas tillbaka. Islamistiskt hat har ingen plats i Sverige.

*

Rebecka Fallenkvist utvecklar i följande krönika i Riks: