Socialdemokraterna vill regera med stöd av Vänsterpartiet. Men nu saboterar kurdiska aktivister inom vänstern den utrikespolitik som statsminister Magdalena Andersson bedriver. Man retar medvetet upp den turkiska regimen för att stoppa Sveriges Nato-ansökan.

Hur stabilt är vänstersidans regeringsalternativ? Journalister är alltid ivriga om att ställa kritiska frågor till oppositionen och hur de ska komma överens. Magdalena Andersson får sällan samma sorts frågor, trots att hennes regeringsunderlag är mycket bräckligare.

Vänstersidan djupt splittrad

Inte nog med att två av hennes samarbetspartier, C och V, är i luven på varandra, inte vill förhandla med varandra och driver diametralt olika ekonomiska politik. En del av Magdalena Anderssons regeringsunderlag bedriver dessutom aktivt sabotage mot den socialdemokratiska regeringen.

I tisdags lade kurdiska aktivister inom vänstern ut ett propagandaklipp om hur stort stödet i Sverige är för terrororganisationen PKK och dess avnämare YPG/YPJ (som S gjort avtal med Kakabaveh om att stödja med miljardbelopp). Man har, tycks det, manipulerat bilder där hela Stockholms stadshus och Globen har dränkts i PKK-symboler.

Syftet har varit att reta upp Turkiet så att de ska stoppa den svenska Nato-ansökan.

Vänstern saboterar alltså den svenska utrikes- och säkerhetspolitik. Men det är med dessa krafter Socialdemokratin vill vinna valet i höst.

Turkiet förfäras över S-stöd till terroristorganisationer

Den turkiske utrikesminister Mevlut Cavusoglu är upprörd över hur PKK kan få dominera den svenska huvudstaden och menar att aktionerna visar hur slappt förhållande svenska lagar och myndigheter har till att bekämpa terror. 

– Terroristorganisationen PKK skadar inte bara oss i Turkiet men också Sveriges nationella intressen. I synnerhet gör den allt för att hindra Sverige från att bli en Nato-medlem, säger Mevlut Cavusoglu till TRT World under fredagen. 

Turkiet bryr sig inte om att allt kan vara en fingerad kampanj som bara ägt rum i sociala medier. Det allvarliga är att Socialdemokraterna beblandar sig med dessa aktivister, exempelvis genom att via Kakabaveh ge dom miljardbelopp av svenska skattemedel.

Kurdiska aktivisterna försvarar sin kampanj med att hänvisa till yttrandefriheten, rapporterar Expressen.

Och i det har de rätt. De får göra vilka propagandainslag de vill i sociala medier. Återigen: Det allvarliga är att Socialdemokratin har samröre med dessa krafter. 

I tyska medier ges Turkiet rätt i sin kritik

Det är det socialdemokratiska partiets agerande som skadar Sverige och svenska säkerhetspolitiska intressen. Socialdemokratin undergräver med sina vänsterkontakter Kungariket Sveriges anseende i omvärlden.

I tyska medier är Nato:s generalsekrerare Jens Stoltenberg mer rak på sak och medgav att Turkiet har legitima klagomål att rikta mot Sverige. De svenska vänsterradikala förbuden mot vapenexport är till skada för både svenskt välstånd och landets anseende i Nato-kretsar.

Men Sverige har, säger Stoltenberg, ”redan börjat ändra sin lagstiftning mot terrorism” och tillade för Deutsche Welle att Sverige ”kommer att se till att det rättsliga ramverket för vapenexport kommer att spegla deras framtida status som NATO-medlem med nya åtaganden gentemot allierade.”

Stoltenberg konstaterade: ”De farhågor som Turkiet tagit upp måste åtgärdas” av Sverige.

Socialdemokratins regeringsunderlag ett hot mot rikets säkerhet?

Vad händer om Vänsterpartiet (och MP om de finns kvar i riksdagen efter valet) motsätter sig kraven på ökad svensk vapenexport och hårdare terrorbekämpning? Är det inte så att landets säkerhetsläge kan bli allvarligt utsatt om en vänsterregering tillträder efter valet och denna ställer till det så att vi varken har samarbete med Finland som alliansfria eller blir medlemmar i försvarsalliansen Nato?

Är de vänsterkrafter som nu undergräver S-regeringen verkligen att lita på? Är det på detta underlag en ny regering efter valet ska bygga på?