För att säkra 175 röster för Morgan Johansson i riksdagen krävs det att statsminister Magdalena Andersson (S) får stöd av V-vilden Amineh Kakabaveh. Men nu på fredagsförmiddagen kräver hon att regeringen uttrycker stöd för kurderna och motstånd mot Turkiets Erdogan.

KOMMENTAR. I höstas köpte Socialdemokratin riksdagsledamoten Kakabaveh – som beskriver sig som ”kurd, kvinna, socialist”, men inte som svensk – med över tre miljarder kr av svenska skattemedel som ska skickas till kurder i Syrien. Resurser som Erdogan menar används för att militärt attackera Turkiet.

Nu ställer hon nya krav för att rädda Morgan Johansson.

Nya krav på S-regeringen

I en intervju i Sveriges Radio säger hon att Magdalena Andersson offentligt måste stödja kurdernas sak.

– Hela världen har skådat Erdogans rasistiska förhållningssätt till kurderna.  Turkiet bombar ständigt kurdistan och stödjer IS.

– Sverige ska stödja människor som kämpar mot en despot som Erdogan. Jag vill att S ska hålla överenskommelsen om stöd till frihetskämpar på plats och att de inte ska kallas för terrorister när de kommer till Sverige.

– Absolut!, säger hon som svar på frågan om regeringen måste uttrycka stöd offentligt för kurderna.

Andersson i rävsax

Det ställer till problem för statsminister Magdalena Andersson (S) när det svenska parlamentet har ledamöter som inte företräder svenska intressen utan agerar för helt andra syften – kurdiska partier som ligger i våldsamma konflikter i Mellanöstern.

Svenska folket dras in i konflikter man inte har någon som helst med att göra. Och nu har Socialdemokratin satt sig i en situation där man blir utpressad från två håll: Kurden Kakabaveh och turken Erdogan. Vilken soppa!

*

Se mer om Kakabavehs utpressning: Avtal då S köpte riksdagsröst, Drömmar om ”humanitär stormakt”.