Nu kräver V-vilden i riksdagen, Amineh Kakavaveh, att S-regeringen kör över Säkerhetspolisen och slutar bevaka de kurder som misstänks vara säkerhetsrisker. Annars får Magdalena Andersson inte igenom sin budget.

KOMMENTAR. Vid lunchtid lät Kakavaveh sin riksdagsröst falla så att Morgan Johansson kan sitta kvar som justitieminister. Men nu ställer hon nya krav på S-regeringen.

Bara timmar efter misstroendeomröstningen kräver hon nya förhandlingar med partisekreteraren Tobias Baudin eller med Morgan Johansson själv. Socialdemokraterna måste ge henne mer stöd till kurderna. Mer än de 3,6 miljarder kr hon fick för att stödja S-regeringen i november.

Om så inte sker hotar hon med att rösta nej till regeringens budget nästa vecka.

Det måste ske nya samtal de närmaste dagarna om avtalet mellan henne och Socialdemokraterna om stöd till kurderna, annars röstar hon nej till regeringens vårändringsbudget i nästa vecka, rapporterar Expressen.

När C vikit ner sig får Kakabaveh ny utressarchans

Om Centerpartiet bestämmer sig för att rösta för S-budgeten, vilket ännu är oklart, blir Kakabavehs röst återigen tungan på vågen.

Enligt Kakabaveh finns det över 130 kurder i Sverige som bevakas av Säpo som säkerhetsrisker på grund av deras samröre med de kurdiska organisationerna YPG och YPJ. Detta måste Socialdemokraterna åtgärda, menar hon. Dessutom måste regeringen stå fast vid sitt vapenexportstopp mot Turkiet.

– Man kan inte med ena handen stödja och ge bistånd och med andra handen terrorstämpla medlemmar i YPG och YPJ. Där måste jag ha besked, hur gör man?, frågar Kakavabeh med adress Magdalena Andersson.

Det låter lite som att det är Kakavaveh som regerar Sverige just nu.