I eftermiddag röstar riksdagen om vårbudgeten. V-vilden Amineh Kakabaveh har (om ingen annan röstar fel) den avgörande rösten om det ska bli S, V, MP och C-budgeten eller M, SD, KD och L-budgeten som vinner.

Till medierna säger vilden att hon inte har bestämt sig för hur hon ska göra. Idag blir sista gången någonsin som hon kan ställa till det i riksdagen. Dagens omröstningar är de sista planerade omröstningarna i riksdagen före valet.

– Jag bestämmer mig när jag sitter i min stol i kammaren, säger Amineh Kakabaveh, i SVT:s Morgonstudion.

Också om Kakabaveh uteblir från röstningen får det betydelse. Om alla andra röstar som planerat blir det i så fall helt jämnt: 174 röster mot 174.

Då blir det lottning.

Det vore en talande symbolik för mandatperioden 2018-22, som varit den mest röriga sedan 1920-talet.