Polisen lägger ner alla anmälningar om dödshot mot Lamotte och hans familj. Det är skälet till att den oberoende journalisten Joakim Lamotte slutar göra reportage i bostadsområden präglade av andra värderingar än de svenska.

KOMMENTAR. I en sändning i sociala medier på onsdagskvällen berättade Joakim Lamotte att han slutar sitt arbete med att skildra verkligheten i dagens Sverige. Hoten mot honom och främst hans familj tvingar honom till detta eftersom polisen lägger ner alla anmälningar, trots att Lamotte bifogar bevis och personuppgifter på dem som hotar döda honom och hans familj.

Ett skäl till att polisen inte utför sitt jobb är förmodligen att S-ministrar deltar i hatkampanjerna mot Lamotte. I Sverige hånar makten det journalistiska uppdraget på samma sätt som i diktaturer. Och polisen följer maktens attityd, och låter bli att upprätthålla lag och ordning.

Det är en tragedi att fri journalistik inte går att utföra i Sverige, när den handlar om de allt mer dominerande samhällsproblemen med migrationen. Den journalist som allsidigt försöker skildra tillståndet i förorterna utsätts för attacker av S-regeringen.

Vänsterns förakt för öppen debatt är det största hotet mot de demokratiska värderingarna i vårt land. Ingen demokrati överlever om regeringen i landet deltar i kampanjer för att tysta meningsmotståndare och även oberoende journalister som enbart som ambition har att lyfta de stämningar som finns i olika delar av samhället. Det är rena Putin-fasoner.

Joakim Lamotte har gjort en av de största journalistiska insatserna i modern tid. Han har satt fingret på allt mer svenskfientliga förorter där landets lagar och seder inte längre gäller. Detta genom att finnas på plats och ställa frågor. Det har varit tillräcklig provokation för att hatet skulle välla fram.

*

Se inslag i Riks där riksdagsledamot Jonas Andersson i Linghem, som sitter i kulturutskottet, intervjuas om hur illa yttrandefriheten sitter till i dagens Sverige: