En man i 20-årsåldern har avlidit efter att han skjutits vid en skola i norra Kalmar sent på söndagskvällen.

Larm kom till polisen vid kl 23.20 på söndagen om skottlossning. En person hittades med skottskador. Under natten meddelade polisen mannen, som var i 20-årsåldern, dött och att en förundersökning om mord har inletts. 

Ett stort område avspärrades av vid en skolan. En teknisk undersökning har genomförts under natten. Polisen har varit i kontakt med vittnen som både hört och gjort vissa iakttagelser. Man undersöker även om det finns några övervakningskameror som kan ha fångat förloppet på bild. Något signalement kan man inte gå ut med i nuläget.

Skolans verksamhet under måndagen kan komma att påverkas av det inträffade. 

– Vi får se hur skolans verksamhet påverkas. Vi har varit i kontakt med kommunen. Föräldrar och elever kommer att få information via skolan, säger polisen till Expressen.