På tisdagskvällen spärrades område av då ett misstänkt farligt föremål hittades i närheten av Stockholms centralstation. Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till mord efter händelsen.

Larmet om föremålet kom in vid klockan 19.30 på tisdagen och polisen spärrade av delar av centrala Stockholm. Polisens bombexperter skickades till platsen. Avspärrningarna har hävts men polisen är förtegen om vad föremålet bestod av.

Tre personer sitter anhållna för misstanke om förberedelse till mord, rapporterar Aftonbladet.

UPPDATERING

På eftermiddagen meddelade polisen att tre yngre män hade med sig en bomb och tillhörande utrustning, enligt Aftonbladets uppgifter som även bekräftas för Expressen. De tre hade även med sig kläder för att maskera sig. Polisen uppger att det finns nätverkskopplingar men anger inte vilken typ av koppling det rör sig om.

Enligt uppgifter till DN från polisen ska bomben ”var avsedd att användas vid ett annat tillfälle”. 

– Det finns inget som tyder på att bomben skulle användas på platsen där vi arbetade med den. Vi menar att det handlar om en annan plats på grund av brottet vi misstänker. Vart det är omfattas av förundersökningssekretess, säger presstalesperson vid polisen i Stockholm.