Nu har myndigheterna blivit rena kampanjorganisationer för S-regeringen. Skolverket drar sig inte för att indoktrinera elever i S-propaganda. Och man använder samma metod som Putin – svartmålar motståndare som nazister

KOMMENTAR. I en fråga i årets nationella prov utmålas Socialdemokratins främsta motståndare som nazister. Det är exakt samma metod som Vladimir Putin och den ryska regimen använder mot Ukraina och andra kritiker.

”Det här äcklar mig på riktigt. Propaganda riktad till skolbarn som hör hemma i diktaturer”, skriver Åkesson på Twitter.

Enligt Expressen vill SD nu kalla Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson till utbildningsutskottet. Detta då man anser att frågan syftar till att sammankoppla partiet med Nazityskland.

– Det här är helt oanständigt, säger Patrick Reslow, SD-ledamot i utskottet, till Expressen.

Putin pekar ut Astrid Lindgren som nazist

I ett försök att förklara sitt invasionskrig i Ukraina sprider Putins regim en kampanj om att hela omvärlden är nazistisk. Också svenskar som Astrid Lindgren pekas ut som nazist.

Skolverket i Sverige använder samma dogmatiska påverkanskampanj för att utpeka Sverigedemokraterna som nazister.

En av frågorna i nationella provet lyder: ”En socialdemokratisk debattör skrev 2017: Sverigedemokraterna tror att vi lever på 30-talet. Vilket lands historia från 1930-talet tänker skribenten troligen på?”. Ett av svarsalternativen var ”Tyskland”.

Skolverkets personal borde söka jobb i Moskva och hjälpa Putin. Deras arbetsmetoder hör hemma i en diktatur, inte i en demokrati där myndigheter agerar opartiskt, inte propagerar för ett regeringsparti.