S-politikern Jennie Olsson dömdes till livstids fängelse sedan hon huggit ihjäl en kollega inom hemtjänsten i Trollhättan. Nu vill hon se bilder på den mördade kollegan.

Kammarrätten har prövat hennes begäran och avslagit den.

”Ett utlämnande av de nu begärda uppgifterna kränker den frid som bör tillkomma den avlidne och kan med fog uppfattas som sårande för en närstående efterlevande till denna”, skriver rätten.

Jennie Olsson har i sin begäran uppgett att hon vill ta del av dokumenten med bilderna på den döde kollegan för att ”försöka bevisa sin oskuld”, rapporterar Expressen.

Men bilderna har inte legat till grund för åtal eller domar.

Motiv: pengar

På morgonen den 4 september 2020 hittades en man död i en lägenhet i Trollhättan, hemma hos en brukare som han var personlig assistent åt. Mannen hade dödats med kniv bakifrån.

Inom två dygn greps Jennie Olsson (S) som misstänkt för mordet. Motivet vara ekonomiskt. Hon stal brukarens bankkort och tog ut pengar från det efter mordet. Då fastnade hon på en övervakningskamera vilket fick polisen på rätt spår.

Hon dömdes till livstids fängelse för mord av hovrätten.

*

Se mer: Andra S-politikern som döms för mord inom ett år (6 mars 2021), Ännu en S-politiker häktad för mord (21 sept 2020)