Järvaveckan får helt enkelt välja – polishataren Kakan Hermansson eller partiledaren Jimmie Åkesson. Partiledaren meddelar att han inte kommer att närvara eller hålla tal under årets upplaga av Järvaveckan – om evenemanget arrangeras med ”Kakan” Hermansson som konferencier.

För första gången får vänstern känna på cancelkulturen, då arrangörer ställs inför bojkott som metod.

På en pressträff rörande Sverigedemokraternas vårbudget fick Åkesson en fråga om han tycker att det är bra när aktörer i samhället villkorar sin medverkan.

– Nej i grunden tycker jag inte det samtidigt har vi i grunden en förtroendefråga jag har inget förtroende för att det här är en person som kan agera professionellt eller opartiskt, säger Åkesson.

På Facebook skriver han att ”Kakan” Hermansson genom åren gjort sig känd för en rad politiskt extrema och direkt stötande uttalanden, inte minst hatiska inlägg om svensk polis.

”Jag kommer idag att meddela arrangörerna att jag inte avser närvara och hålla tal på årets Järvaveckan, vilket tidigare planerats, om denna person på något sätt är en del av deras evenemang.”

Till Expressen säger Åkesson att Järvaveckan väljer vilka de vill ha med och att han väljer vilka arrangemang han deltar i.

– Jag har inget som helst förtroende för att Hermansson kommer att kunna agera professionellt eller opartiskt eller att detta blir seriöst. Jag vill inte legitimera hennes polishat, säger han.