Den sunniradikala organisationen Hizb ut-Tharir, som i flera länder i Mellanöstern är förbjuden som terrororganisation, skickar i Sverige ut pressmeddelande om att man är glada och stolta över upploppen som rasat i flera städer de senaste dagarna.

I en filmad föreläsning från Rinkeby säger en av svenska avdelningens mest aktiva medlemmar, Yusef Ahmad, att upploppen är något positivt och att det varit negativt om muslimer inte skulle ha reagerat. 

– Jag vill börja med att säga att vi ska vara stolta och glada över det som vi alltid ser när någon försöker göra något illa mot profeten. Och de försöker bränna koranen. Eller när de pratar illa om islam. 

– Att muslimerna varje gång markerar, står emot och visar sin vrede, det är ett gott tecken. Det är ett tecken på liv. Det är ett tecken på att vi som muslimer älskar islam och aldrig ger upp islam och aldrig lämnar islam, säger Ahman enligt stiftelsen Doku.

Bra att svensk integration har misslyckats

Han säger flera gånger att det aldrig är någonting dåligt när muslimer visar sin vrede och att det är ett tecken på att integrationspolitiken som försöker assimilera muslimer har misslyckats. Han säger att det egentligen är polisen och staten som står bakom upploppen eftersom Rasmus Paludan tillåtits att bränna koranen. 

Sverige och svenska politiker ”måste ge upp illusionen de har i sina sinnen om att de kan assimilera muslimer, vare sig med en mild eller hård auktoritet”, skriver organisationen på sin Facebooksida.

Man vänder sig mot yttrandefriheten i väst, fördömer politik som motverkar hederskultur och är emot socialtjänstens ”kidnappningar” av muslimska barn.

Ska utmana det svenska i Sverige

Budskapet är att muslimer i Sverige inte ska se sig som en minoritet utan som en del av ”ummah”, den troendes islamiska gemenskapen.

– Vi ska utmana deras system. Vi ska utmana deras ideologi. Vi ska visa hur islam är bättre än dem på allt, säger Yusef.