”Var det allt?” frågar Daily Mail på förstasidan idag. ”Va… Var det detta allt bråk handlade om?”, frågar Daily Mail på förstasidan. En rapport har nu lagts fram av utredare om det som kallats party-gate där brittiske premiärministern brutit mot coronarestriktionerna.

Landets största tabloid The Sun skriver att både partyt och party(gate) är över: ”Boris Johnson måste lägga Partygate bakom sig och hjälpa Sun-läsare genom levnadskostnadskrisen.” Tidningen menar att miljoner britter lider nu av ökade levnadsomkostnader och att premiärministern har viktigare saker att sköta än diskutera uppförande under pandemin.

Inga utsvävningar under pandemin

Dessutom visar den utredning som parlamentet tillsatte – till besvikelse för många av hans bittra kritiker – att Boris Johnson inte var engagerad i, som The Sun skriver, en non-stop orgie av kriminella utsvävningar på Downing Street medan mormödrar dog ensamma. Istället fick vi sorgliga bilder av en gles samling arbetskamrater som höjer en plastmugg när han en kort stund dök upp under ett möte.

Vad som är av betydligt större betydelse än vad som hände på premiärministerns kansli under pandemin, är att ta itu med de skenande kostnaderna för mat, bränsle och energi.

Finansministern och Boris Johnson måste ge nya problemen för britterna sitt fulla, ”laserliknande” fokus. Partygate, och premiärministerns mindre lyckade hantering av anklagelserna, har varit en obeveklig och bister distraktion och Storbritannien har lidit som ett resultat, slår The Sun fast.

Tröttsam häxjakt på Boris

I Daily Mail skriver kolumnisten Richard Littlejohn: ”Denna tråkiga häxjakt i London bevisar att det inte finns något så löjligt som när den politiska klassen talar anklagande om moral.” Han ger inte mycket för de anklagelser om festande hos premiärministern under pandemin.

”När det gäller oppositionsledaren Keir Starmer, trotsar det all trovärdighet att höra honom uppmana Boris att avgång när Labour-ledaren och hans tjusiga ställföreträdare också utreds av polisen, efter att ha blivit fångade på rätt sätt av kamerorna med ölglas i händerna.”

Och Daily Express rapporterar att fokuserar nu riktas mot Labour-ledaren och om han kommer att bötfällas för sitt evenemang förra året för misstänkt festande. Polisen frikände honom först från brott förra året för deltagande i ett evenemanget 30 april, men har sedan dess återupptagit fallet.