I fredags kom domen mot somaliern Bahnan Yusuf som i somras sköt ihjäl en kvinna på badplats i Luleå efter bråk om – några bildelar. Men vad hjälper lite fängelse mot dem med aggressiv våldskultur, som mördar för ingenting? Invandringen gör Sverige till ett allt farligare land att leva i.

Det är skrämmande att läsa omständigheterna kring mordet på 25-åriga Frida i Luleå. Hon sköts med tio skott, varav flera i huvudet. Orsak: bråk om fälgar.

Tingsrätten dömde Bahnan Yusuf, 20, till 14 års fängelse för mordet. Två andra män, en 19-åring och en 33-åring, döms till sex respektive 12 års fängelse för medhjälp till mordet. En annan 33-åring döms till tre års fängelse för skyddande av brottsling.

Enligt Expressen bygger domen i hög grad på vittne, som nu lever anonymt på hemlig plats. Och har fått hela sitt liv vänt upp och ned, för att man gör sin plikt och vittnar.

Sverige har blivit oerhört riskfyllt. Ordningsmakten har tappat kontrollen. De kriminella tar över. När som helst kan primitivt, besinningslöst våld utlösas över minsta bagatell. Som i Afrika eller Mellanöstern. Förklaringen är enkel: invandring från våldsamma regioner i världen betyder att Sverige blir detsamma. Personer från dessa områden tar inte till sig det svenska, fredliga beteendet utan gör Sverige till en lika våldsam plats som de kom ifrån.

Visst begår svenskar brott, inklusive mord. Men då handlar det om relationsdramer som polisen relativt snabbt kan lösas. Det förklarar att andelen uppklarade mord förr var mycket hög i Sverige. Så är det inte längre. Nu är det få mord som klaras upp. Som i Afrika och Mellanöstern.

Att skjuta ihjäl en person på offentlig plats med flera skott på nära håll därför att man inte är överens om några fälgar för ett antal hundralappar, är ett kulturmönster som inte funnits i Sverige före invandringen. Det är ett beteende som kommit hit med invandringen.

Frågan är vad de partier som öppnade gränserna för denna sorts invandring säger till anhöriga till dem som på detta absurda sätt blir tagna av daga. Är det ett pris som invandring och mångkultur är värd?

Anser de ansvariga politikerna – som Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven – att det räcker med att den skyldige får 14 års fängelse. Är det tillräckligt svar på den kraftigt ökande kriminaliteten som följer i invandringens spår?

Maktlöshet

Måste erkänna att jag känner mig maktlös inför den utveckling vi ser. Ännu är fortfarande endast en minoritet av svenska folket för återvandring som ledord för migrationspolitiken. De flesta kommer i höstens val att rösta på de partier som är ansvariga för att mördaren Bahnan Yusuf fanns i Sverige i somras och kunde mörda för en struntsak.

Vi förväntas vara beredda att offra våra liv, eller våra anhörigas liv, för att vissa politiska partier vill vara ”goda” och upprätta bilden av Sverige som en ”humanitär stormakt”.

Om vi försöker gripa in och hindra det grova våldet, som Fredrik Andersson gjorde på ett gym i Stockholm på måndagen, då kan vi råka illa ut. Andersson var samhällsengagerad och det blev hans död.

Frågan är hur långt det ska behöva gå, innan en majoritet kräver att politiska makten vänder utvecklingen – på alla plan: återvandring, disciplin i skolan, ett återtaget våldsmonopol för polisen samt inkapacitering av kriminella.

Hur länge ska vi behöva vänta på vändningen?

*

Se mer: Expressen, TV4, Samnytt.