Regeringen i Saudiarabien fördömer helgens koranbränning och gav sitt moraliska stöd till upprorsmakarna genom att tala om ”hets mot muslimer” i Sverige.

ANALYS. I ett uttalande betonade det saudiska utrikesdepartementet vikten av samordnade ansträngningar för att uppnå ”samexistens” och ”tolerans” – det vill säga att Sverige ska avskaffa yttrandefriheten och värna islam. Men i Saudiarabien är dock allt som har med kristendom att göra strängt förbjudet. Att sprida bibeln bestraffas med fängelse.

Förhindra ”smädelse”

Arab News rapporterar att saudiska kungariket vill se ansträngningar för att förhindra smädelse av alla religioner och heliga platser. Men i Saudiarabien förbjuder kyrkor att byggas och religionspolisen gör ständigt räder mot de kristna som träffas i hem för att genomföra gudstjänster. Kristna kan arresteras, fängslas, torteras och deporteras för sin tro, vilket brittiska vänstertidningen The Guardian rapporterat.

Denna ”tolerans” som Saudiarabien tillämpar kanske borde börja tillämpas i Sverige? Förbjuda alla moskéer, liksom spridandet av koranen. Och polisen kan göra räder mot dem som försöker genomföra fredagsböner i Sverige? Och tortera de ”skyldig”? Va! Det vore nåt!

Nej, självklart ska Sverige hålla hårt på den kristna civilisationens yttrande- och religionsfrihet.

Saudiarabien hycklar och ljuger. När de kräver att Sverige ska underkasta sig islam måste vi tydligare än någonsin markera att islam inte har någon plats i vårt statsskick. Religionen får tillämpas privat, utan risk för räder och tortyr. Men muslimer kan inte ställa några som helst krav på att svensk lag ska anpassas till deras religion.

Misslyckad inte-grationspolitik

Muslimer har rätt att, lika alla andra, använda religionsfriheten för sina seder – men kan inte kräva att andra ska rätta sig efter dem. Här har Sverige misslyckats kapitalt. Genom den mesiga inte-grationspolitiken har många muslimer uppfattat det som att de inte bara i hemmet kan leva efter sharialagar, utan påtvinga Sverige islams seder och bruk.

Det är just det som genomsyrar uttalandet från saudiska UD: islam ska sätta reglerna för vad som är tillåtet och förbjudet i Sverige.

Så kan det mycket väl bli, om dagens makthavare får fortsätta regera landet. Sverige behöver – mer än någonsin – en ny regering.